autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist

Wanneer worden elektrische bestelwagens alledaags?

Of u nu een persoonlijke bestelwagen voor uw werk heeft of een wagenpark beheert voor uw bedrijf, het is belangrijk dat u de best mogelijke deal krijgt. En een vraag die kopers van bestelwagens de laatste tijd bezighoudt, is wanneer zullen elektrische bestelwagens meer mainstream worden? Deze voertuigen zijn veelbelovend voor kopers, maar zijn ze al klaar om een ​​haalbare aankoop te worden? Lees verder om erachter te komen.

Het potentieel van elektrische bestelwagens
Het potentieel van elektrische bestelwagens ligt in het feit dat ze kosteneffectiever zijn in het gebruik dan bestelwagens met een verbrandingsmotor. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het opladen van een elektrisch voertuig tot 50 procent goedkoper kan zijn dan het vullen van een auto met benzine. Na verloop van tijd kunnen deze besparingen oplopen en u helpen veel minder uit te geven aan het gebruik van uw auto. Bovendien, aangezien elektrische bestelwagens geen CO2 produceren, zijn ze vrijgesteld van Britse wegenbelasting, waardoor u nog meer geld kunt zeggen. En met de opkomst van steeds meer emissievrije zones in Nederland, heb je meer vrijheid om door stedelijke gebieden te rijden zonder extra kosten. Het enige dat het potentieel van elektrische bestelwagens beperkt, is de initiële uitgave. Omdat ze meer kosten dan benzinevoertuigen, kan het initiële prijskaartje de consument afschrikken.

Huidige modellen
Er zijn tal van interessante elektrische bestelwagenmodellen op de markt. De Citroen e-Relay kan tot 139 mijl afleggen en biedt een breed scala aan maten, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Ondertussen biedt de Fiat E-Doblo u een kleinere, wendbare bestelwagen die u tot 273 mijl kan vervoeren. Als u echter op zoek bent naar een meer klassieke bestelwagen, combineert de Ford E-Transit de traditionele bruikbaarheid van een bestelwagen met de voordelen van elektrische technologie. Door zorgvuldig onderzoek te doen, zou u een elektrische bestelwagen moeten kunnen vinden die aan uw behoeften voldoet.

De voor- en nadelen van de huidige EV-markt
Wanneer u op zoek bent naar leasedeals voor elektrische auto's, is het de moeite waard om de huidige voor- en nadelen van het bezitten van een EV te begrijpen. Zoals eerder besproken, profiteert u van lagere bedrijfskosten, geen belastingen en geen uitstoot. Maar u zult ook genieten van het comfort van het achterlaten van de luide benzinemotor en het sneller accelereren. U moet deze voordelen echter afwegen tegen een paar nadelen. U moet een oplaadpunt installeren of er een in de buurt vinden, het batterijbereik heeft nog steeds moeite om te concurreren met het bereik van traditionele auto's en de oplaadtijd kan frustrerend zijn.

De keuze om te upgraden naar een elektrische bestelwagen kan een moeilijke beslissing zijn. Maar door rekening te houden met de huidige staat van uw bedrijf en werkleven, moet u er helemaal klaar voor zijn om de juiste beslissing voor uzelf te nemen.