autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist
autodebruin man in bestelwagen

Tips voor busjes rijders over voertuigveiligheid

Als u de eigenaar bent van een busje, heeft u iets meer aan uw hoofd dan andere automobilisten. U heeft te maken met 'blind spots', de mogelijkheid dat dieven zich op u richten en een reeks andere problemen waar de meeste mensen zich geen zorgen over hoeven te maken.

Door een paar eenvoudige tips te volgen, kunt u het bezitten van een bestelwagen echter net iets eenvoudiger maken en uzelf een goede kans geven om stressvolle situaties te vermijden!

Laat uw busje niet onbeheerd achter wanneer deze is ontgrendeld

Als u een korte stop maakt, kan het verleidelijk zijn om uw busje ontgrendeld te laten. Meestal kom je hiermee weg, maar als je als bezorger elke dag tientallen stops maakt, is de kans groot dat je geluk uiteindelijk opraakt. Dit geldt vooral als je route voorspelbaar is. Geef dieven geen open doel: sluit je busje af!

Plaats een goed beveiligingsapparaat

Er zijn een aantal technologische hulpmiddelen die u kunnen helpen om criminelen af ​​te schrikken en uw eigendommen terug te krijgen in het geval van een incident. Beveiligingsapparaten zijn er in veel verschillende vormen. Dit kan zijn in de vorm van een stopslot op de achterdeuren van uw voertuig, een stuurslot, een dashboardcamera of een 'black box'. In het geval van een dashcam kun je deze het beste uit het zicht monteren, omdat het je voertuig zelfs aantrekkelijker kan maken voor dieven.

Regelmatig onderhoud

Net als elk ander soort wegvoertuig is de gemiddelde bestelwagen na verloop van tijd kwetsbaar voor slijtage. U kunt dit probleem voorkomen door regelmatig onderhoud te plegen. Door te investeren in een jaarlijkse afstelling door een vertrouwde monteur, verkleint u de kans en de ernst van eventuele problemen die u later zou kunnen ondervinden. Bepaalde veranderingen, zoals banden, moeten proactief worden doorgevoerd. Zoek een gerenommeerd merk en kies banden die passen bij uw voertuig en het seizoen; Bridgestone-banden zijn bijvoorbeeld meestal een betrouwbare keuze. Als u de banden eenmaal heeft vervangen, moet u er natuurlijk ook een gewoonte van maken ze op spanning te houden.

Let op waar je parkeert

Sommige parkeeromgevingen zijn veiliger dan andere. Wees verstandig over waar u uw busje achterlaat, en u maakt een inbraak minder waarschijnlijk. Zoek naar een verborgen parkeerplaats in plaats van een op straat, en betaal idealiter voor een afgesloten parkeerplaats met slagbomen en camera's.

Dit is natuurlijk niet altijd haalbaar. Het hele punt van een bestelwagen is dat je grote hoeveelheden goederen kunt vervoeren naar waar je ze nodig hebt, en als je je moet beperken tot alleen bepaalde parkeergarages, dan kan dit voordeel wel eens verdwijnen.

Als u toch op een riskante plek moet parkeren, probeer het dan kort te houden en, indien mogelijk, uw achterdeuren tegen een muur te plaatsen, zodat niemand er bij kan.