autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist
Campervan-autodebruin

Kunt u uw bedrijfswagen voor persoonlijk gebruik gebruiken?

Als u vanuit uw busje werkt, kan het een vreemd idee lijken om erover na te denken om het voor privégebruik te gebruiken. Je brengt er tenslotte toch genoeg uren in de week door? Maar tegelijkertijd is het een voertuig waarvan u precies weet hoe u het moet besturen en parkeren, en het heeft veel ruimte. De vraag of u uw bestelwagen in uw vrije tijd gebruikt, komt dan neer op praktische zaken. Met name de verzekeringen!!!!

Bedrijfsbus verzekering

Als u uw bestelwagen voor werkdoeleinden gebruikt, is het noodzakelijk om een ​​zakelijke verzekering te hebben. Hoewel het lijkt alsof er veel soorten bestelwagenverzekeringen zijn, zijn er in wezen drie hoofdonderscheiden: commercieel gebruik, privégebruik en oldtimer bestelwagengebruik, verwijzend naar voertuigen die ouder zijn dan 25 jaar. Een zakelijke bestelwagenverzekering is duurder dan een particuliere bestelwagenverzekering, omdat wordt aangenomen dat u meer kilometers zult maken, wat een grotere kans op slijtage van de banden en motor van het voertuig betekent, evenals een grotere kans op ongevallen, simpelweg door uitgaven meer tijd op de weg.

Privébusje verzekering

Als u uw bestelwagen niet voor commerciële doeleinden gebruikt of als u deze niet meer voor commerciële doeleinden gebruikt, moet u dit aantonen aan uw verzekeraar, omdat dit een lagere premie betekent vanwege uw verminderde kilometerstand. Een goede manier om dit te doen, is door een zwarte doos in uw bestelwagen te plaatsen die uw routes zou volgen en zou kunnen aantonen dat uw gebruik van de bestelwagen niet overeenkomt met de patronen van een commercieel gebruikte bestelwagen. Als u uw bestelwagen echter zakelijk gebruikt en deze ook privé wilt gebruiken, zou dit niet nodig zijn, omdat de zakelijke verzekering met zijn hogere premies dit al zou weerspiegelen.

Pas dus goed op welke verzekering u afsluit en voor welke doeleinden u uw busje gaat gebruiken. Mocht u hier niet zelf uit komen? Helpen wij u graag! Neem contact op met Hugo of Peter. Zij zoeken een passende oplossing voor uw behoeften.