autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist

Kies de perfecte bedrijfswagen

ALLE banen hebben een behoorlijk aantal uitdagingen, eisen en leuke taken. Sommige rollen zijn mentaal uitputtend of fysiek veeleisend. Voor bepaalde beroepen moet je op alle uren van de dag bereikbaar zijn, zowel 's middags als 's nachts. Voor andere banen moet je ondertussen regelmatig door stadsstraten rijden en sturen.

Als u vaak de weg op gaat voor werkgerelateerde zaken, kan een betrouwbare en zuinige bestelwagen het verschil maken. Op basis van uw budget, uw logistieke behoeften en uw persoonlijke voorkeuren kunt u bij autodebruin.nl het voertuig kiezen dat het beste bij uw dagelijkse activiteiten past.

Dit gezegd hebbende, wat voor soort busje zou bij uw taken passen? Met welke factoren moet u rekening houden? Hier hebben we een handige vijfstappengids om u te helpen het perfecte voertuig voor uw bedrijf en beroep te bepalen.

 1. Denk goed na over de afmetingen: wat past bij uw persoonlijke rijstijl?
  Een van de eerste aspecten waarmee u rekening moet houden, is hoeveel ruimte u nodig heeft. Voel je je zelfverzekerd achter het stuur van een groot voertuig? Of rijd je liever in een kleiner, compacter model? Afhankelijk van uw werkbehoeften en rijstijl, is het van cruciaal belang dat u de tijd neemt om na te denken over de afmetingen van bestelwagens.
 2. Hoe belangrijk is toegankelijkheid?
  Wanneer u nadenkt over de grootte van uw toekomstige bestelwagen, probeer dan uw gebruikelijke werkroutines voor te stellen. Waar is uw bedrijf actief? Als u in een dorp met smalle straatjes woont en lokale diensten aanbiedt, wilt u misschien kiezen voor een kleiner voertuig. Dit bespaart u moeilijke manoeuvres. Als u bijvoorbeeld een lokale bloemist bent, ontvangt u waarschijnlijk de meeste bestellingen van uw klanten uit de regio waarin u zich bevindt. Als u echter voedsel bezorgt in grote steden, betekent bredere wegen en straten dat u het meeste uit grote of middelgrote bestelwagens kunt halen.
 3. Laadruimtevereisten voor uitrusting, benodigdheden en meer
  Als het om apparatuur gaat, heeft elk beroep zijn eigen reeks specifieke gereedschappen. Sommige kunnen omvangrijk en uitpuilend zijn en vereisen veel ruimte om tijdens uw reizen op de juiste manier te worden opgeborgen. Gasingenieurs, elektriciens en timmerlieden zullen waarschijnlijk omvangrijke apparatuur en hardware met zich meedragen, dus grote bestelwagens met voldoende laadruimte zouden een verstandige keuze zijn. In dit opzicht zouden modellen zoals de Ford Transit een geweldige praktische oplossing kunnen zijn.

Als u net uw bedrijf start en weinig geld heeft, maar toch veel laadruimte nodig heeft, kunnen goedkopere bestelwagens ook de juiste keuze maken. De meeste middelgrote bestelwagens zijn namelijk uitgerust met een doorlaadschot. Dit is een handige functie waarmee u een luik op het schot tussen de cabine en de laadruimte kunt openen en de passagiersstoel kunt neerklappen. In wezen biedt het u kostbare extra laadlengte voor items zoals buizen en lange houten palen.

 1. Blijf veilig en legaal
  Is uw apparatuur zwaar? Als u een bouwer of een loodgieter bent, bestaat de kans dat u van deur tot deur rijdt met fors gereedschap achter in uw busje. Daarom is het onmisbaar om het laadvermogen van een bestelwagen te noteren bij het selecteren van het ideale voertuig voor de klus.

Het is noodzakelijk dat u weet welk laadvermogen uw toekomstige bestelwagen aankan. Het is niet alleen illegaal om een ​​voertuig te overladen, maar het kan ook uw veiligheid en uw uitrusting in gevaar brengen. Houd er rekening mee dat het laadvermogen van een bestelwagen ook het gewicht van de passagiers omvat.

 1. Comfort: kies aspecten die uw werkvoertuig een plezier maken om in te rijden.
  Als u een groot deel van uw werkdag achter het stuur van een bestelwagen doorbrengt, is het belangrijk dat u kiest voor een model dat u het comfort biedt dat u nodig heeft. Koeriers en restaurateurs van de voedselstraat reizen regelmatig kilometers achter elkaar en het vinden van een voertuig dat hen gelukkig houdt tijdens hun routines kan hun dag echt opfleuren.

Dit kan zeer subjectief zijn, en elke professional kan zijn eigen perceptie en idee hebben van wat een voertuig tot een plezier maakt om in te rijden. Is het een modern infotainmentsysteem? Of zit hij op gecapitonneerde stoelen? Of het nu een Renault Trafic of een Citroën Berlingo is, ga voor het model dat uw werk net dat beetje extra leuk maakt.

Dus, op basis van uw beroep, voor welk type bestelwagen kiest u? Van laadruimte en nuttige lading tot comfort en veiligheid, er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Met dit in gedachten kun je de horizon tegemoet varen en je dagelijkse taken echt onder de knie krijgen.