autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist
Renault Trafic autodebruin

De beste gebruikte bestelwagens van 2022

Onze favoriete gebruikte bestelwagens bieden een goedkoop en praktisch alternatief voor gloednieuwe bedrijfsvoertuigen

Het runnen van een wagenpark kan een dure aangelegenheid zijn. Hoewel chauffeurs en brandstof tot de grootste doorlopende kostenfactoren behoren, zal de aankoop van het voertuig zelf altijd een belangrijke rol spelen in de totale eigendomskosten.

Voor veel bedrijven, die lokaal werken met lage jaarlijkse kilometers, blijft de markt voor gebruikte bestelwagens grote besparingen bieden vergeleken met nieuw metaal. Nu de nieuwe markt voor bestelauto's een hoge vlucht neemt, is er eindelijk een gestage stroom van goede gebruikte lichte bedrijfswagens naar veilingzalen en ook naar voorterreinen voor gebruikte bestelwagens.

1. Ford Transit Custom - Used Van of the Year

Ford Transit Custom

Als Porsche een busje zou maken, dan is het zeer waarschijnlijk dat het iets wordt dat erg lijkt op de Transit Custom. In feite is de beroemde Ford, net als bij de iconische 911 van het Duitse bedrijf, al meer dan een halve eeuw in de maak. De robuuste, betrouwbare en veelzijdige Blue Oval-machine is geslepen als de ultieme zakelijke aanwinst en is de perfecte keuze voor eigenaren die hard moeten werken en hard moeten spelen.

Welke versie je ook kiest, je krijgt een van de hardst-werkende helden in de markt. Toch is de Transit Custom meer dan hard werken, want hij rijdt ook met het evenwicht en de precisie die u van een Ford mag verwachten. Nauwkeurige besturing, beheerste bediening en prachtig gewogen bedieningselementen zorgen ervoor dat dit een van de beste bestelwagens is voor mensen die van autorijden houden. Hij is ook gemakkelijk te besturen dankzij het uitstekende zicht, de hoge rijpositie en de afmetingen waardoor hij door de meeste smalle straten glijdt en in normale parkeerplaatsen van autoformaat past.

2. Volkswagen Transporter 

De VW Transporter is bijna net zo vertrouwd op de Nederlandse wegen als de Transit. Maar terwijl de Ford het grootste deel van zijn tijd besteedt aan het vuil maken van zijn handen, zal de begeerlijke en modieuze Duitse wagen net zo goed worden gebruikt als een gezinsvriendelijke MPV, een relaxte surfwagen of coole camper als het een hardwerkende zakelijk hulpmiddel.

3. Renault Trafic

Renault Trafic

Als u op zoek bent naar een ruime, no-nonsense gesloten bestelwagen, voldoet de Trafic aan veel vakken. Er zijn genoeg modellen over, en Renault bracht verschillende speciale edities met meer kit op de markt. Net als bij de Transit Custom zijn er twee lengtes en twee dakhoogtes, en de grote, vierkante laadruimte biedt veel bruikbare ruimte. Hoewel een 1.6 dCi misschien klein lijkt, heeft de 138 pk sterke twin-turbo-versie een verrassende stoot. Een goede bedrijfswagen staat altijd voor je klaar om je naar je volgende klus te brengen. De Renault Trafic bedrijfswagen, brengt je met gemak naar iedere bestemming. Maar waarom zou je als startende ondernemer of zzp’er die al een tijdje meedraait niet kiezen voor deze tweedehands bedrijfsauto?

4. Nissan e-NV200

Nissan e-NV200

Houd voordat u overstapt op een elektrische bestelwagen, uw dagelijkse kilometers bij om te kijken of deze bij uw beroepsleven past. Minder dan 280km afleggen? De e-NV200 is het overwegen waard. Dit is het minimaal geclaimde bereik van het busje en de Nissan heeft de grootste laadruimte in zijn klasse. Gebruikte prijzen zijn erg verleidelijk, maar zorg ervoor dat de bestelwagen die u zoekt wordt geleverd met een batterij in plaats van een dure huurregeling.