autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist

Hoe bescherm je je werkbus tegen gereedschap-diefstal!

Laat gereedschapdieven uw bedrijf niet bedreigen. Wasim Bux, productmanager bij verzekeraar iGO4, deelt zijn insider-expertise over hoe vakmensen kunnen helpen om inbraak en gereedschapsdiefstal te voorkomen.

Nederland is in de greep van een epidemie van gereedschapsdiefstal, waarbij volgens schattingen van de politie elke 44 minuten een busje wordt ingebroken. Opportunistische criminelen zullen elk voertuig aanvallen waarvan ze denken dat het een gemakkelijk doelwit zal zijn. Daarom zijn extra veiligheidsmaatregelen en afschrikmiddelen zo essentieel.

Als vakman zijn uw gereedschappen een belangrijk onderdeel van uw dagelijkse bedrijfsvoering, dus het is van groot belang dat u er alles aan doet om ze te beschermen. Uw bestelwagen vertegenwoordigt ook een grote investering, dus u wilt deze ook beschermen tegen schade tijdens een inbraak. In dit artikel deel ik wat u moet doen om uw bestelwagen en de inhoud ervan te beschermen tegen dieven.

Verbeter uw sloten


De sloten die standaard op de deuren van uw bestelwagen zitten, zijn vaak niet sterk genoeg om te voorkomen dat sluwe dieven een weg naar binnen vinden. Je zult dus wat extra veiligheidsmaatregelen aan je deuren moeten toevoegen: heavy-duty deadlocks en met staal beklede sloten zullen een extra beschermingslaag toevoegen, en dieven zullen moeite hebben om ze te pakken of er met een betonschaar doorheen te breken.

Onthoud dat uw sloten alleen effectieve bescherming bieden als u waakzaam bent bij het gebruik ervan. Zorg er dus voor dat u elke keer dat u uw bestelwagen onbeheerd achterlaat, uw auto op slot doet, ook al is het maar voor even. Slam-locks - die ervoor zorgen dat uw deuren elke keer dat ze sluiten worden vergrendeld - zijn ook een goed idee als u vaak vergeet af te sluiten of als u de hele dag door snel moet stoppen.

Voorkom 'peel and steal'-diefstallen


Zogenaamde 'peel and steal'-diefstal is een vorm van diefstal van bestelwagens die momenteel in opkomst is in het VK. Bij deze uiterst destructieve methode gebruikt de dief brute kracht om de bovenkant van de schuifdeur open te trekken en terug te trekken, zodat ze zichzelf naar de inhoud van het busje kunnen helpen. Dit kost u niet alleen uw gereedschap en apparatuur, maar het veroorzaakt ook ernstige schade aan uw voertuig. Bovendien, omdat deze diefstal de sloten niet forceert, kan het zijn dat het fabrieksalarm van uw bestelwagen niet afgaat.

Je kunt jezelf beschermen tegen dit soort diefstal door een extra slot aan de bovenkant van de deur toe te voegen, waardoor het moeilijker kan worden om de deur te forceren. Je kunt ook proberen de bovenkant van de deuren te verstevigen met staal, zodat dieven ze niet terug kunnen 'peelen'.

Alarmen en startonderbrekers toevoegen


Terwijl de meeste moderne bestelwagens standaard worden geleverd met alarmen, hebben sluwe dieven manieren gevonden om deze te omzeilen of uit te schakelen. Het is dus slim om extra alarmen toe te voegen aan uw bestelwagen: zoek naar systemen die worden geactiveerd door beweging en die een startonderbreker kunnen activeren om te voorkomen dat dieven uw voertuig stelen. Een goede startonderbreker gebruikt stuur-, handrem- en transmissievergrendelingen om ze zo extra faalveilig te houden als de dieven erin slagen om in te breken.

U wilt dat uw alarmen een afschrikmiddel zijn voor potentiële dieven, dus laat hen weten dat uw bestelwagen volledig gealarmeerd is door stickers op uw ramen en deuren te plaatsen.

Zet de katalysator vast


Dieven zitten niet alleen achter uw gereedschap aan: ze kunnen uw bestelwagen ook aanvallen op onderdelen die ze ook kunnen doorverkopen. Katalysatoren zijn bevestigd aan de uitlaat aan de onderkant van uw voertuig en ze gebruiken edele metalen zoals rhodium, palladium en platina om giftige brandstofemissies uit te filteren. Maar deze dure metalen zijn een verleidelijk vooruitzicht voor dieven, die de converter kunnen verwijderen met een eenvoudig paar boutenscharen.

De beste manier om u tegen dit soort diefstal te beschermen, is met een katalysatorbescherming. Deze maken gebruik van zeer sterke stalen kragen en anti-sabotagebouten om uw converter stevig op zijn plaats te houden. U kunt ook overwegen om een ​​markeringskit voor katalysatoren te gebruiken: deze markeert uw Katalysator met een unieke vingerafdruk, waardoor hij bij diefstal moeilijk door te verkopen is.

Bewaar tools indien mogelijk op een veilige locatie


Zelfs met de beste veiligheidsmaatregelen is er gewoon geen manier om te garanderen dat gereedschap dat in een bestelwagen wordt bewaard, altijd veilig is tegen diefstal. Hoewel het elke dag hard werken lijkt om uw gereedschap in en uit uw busje te halen, is het uiteindelijk beter dan honderden of zelfs duizenden euro's aan dure apparatuur en verloren inkomsten te verliezen. Bewaar uw gereedschap daarom in een afgesloten gereedschapskist in een beveiligde garage of gebouw met alarm.