autodebruin-logo
Sinds 1960 uw bedrijfswagen specialist

De opkomst van het ombouwen van campers

Campers zien een dramatische stijging in populariteit, waarbij de Britse National Caravan Council (NCC) een recordverkoop van campers rapporteert in de periode 2020-2021. De vraag is nu echter groter dan het aanbod, waarbij veel potentiële camperbezitters te maken hebben met lange wachttijden voor de levering van hun nieuwe camper en in sommige gevallen zelfs met wachtlijsten. Omgebouwde campers bieden een alternatief voor wie vroeg of laat op pad wil. In dit artikel leggen we uit wat camperconversies zijn, hun potentiële voordelen en waarom ze zo populair worden.

Wat zijn camperconversies?
Voorgeconverteerde campers kunnen duur zijn, maar het is mogelijk om een ​​busje te kopen en deze zelf om te bouwen. Dit kan u op de lange termijn geld besparen en betekent dat u een echt op maat gemaakte, unieke bestelwagen krijgt die aan uw eisen voldoet. Het kan ook een spannend zijproject zijn, perfect voor degenen die graag hands-on aan de slag gaan.

Als het gaat om hoe het interieur van uw voltooide bestelwagen eruitziet, ligt de wereld voor u klaar, maar u wilt er zeker van zijn dat de basis is afgedekt. Uw stoelen hebben driepuntsgordels nodig voor onderweg en als u kinderen of huisdieren heeft, moet u ervoor zorgen dat deze ook veilig kunnen worden vervoerd.

In het busje heb je een slaapplaats en een eetgelegenheid nodig. Je hebt ook iets nodig om op te koken en een plek om water op te slaan. Sommige busjes hebben een toilet en een douche, maar dit is misschien niet essentieel, afhankelijk van hoe je van plan bent je camper te gebruiken, aangezien de meeste campings faciliteiten hebben die je kunt gebruiken.

Isolatie houdt uw camper behaaglijk, ongeacht het weer, gipsplaten kunnen worden gebruikt om wandpanelen voor uw camper te maken. Ventilatie en ramen zijn ook een must.

Wat zijn de voordelen van een camperombouw?
Het ombouwen van uw eigen camper heeft veel voordelen.

Uw busje wordt uniek
Door uw bestelwagen helemaal opnieuw te ontwerpen, betekent dit dat het eindproduct perfect aan uw eisen voldoet en exact overeenkomt met uw smaak, wat misschien niet het geval is als u een nieuwe of gebruikte voorgeconverteerde camper of camper koopt,

U kunt speciale afwerkingen aanbrengen die het verschil maken wanneer u uw camper gebruikt, of dat nu een extra comfortabel bed, slimme opbergruimte, toegang voor gehandicapten is of een grote ruimte om te eten en te socializen. Ook heb je volledige controle over materialen, kleuren en stoffering.

U bespaart geld
Een busje kopen en zelf ombouwen is een voordeligere optie in vergelijking met het kopen van een camper en betekent dat u uw budget volledig in de hand heeft. U kunt ook waarde toevoegen aan uw bestelwagen, waardoor de inruilwaarde zal stijgen als u ooit besluit er afstand van te doen - of te verhuren - later.

De stijgende populariteit van campers
De stijgende populariteit van campers in de afgelopen jaren is het resultaat van verschillende factoren. Steeds meer mensen zien de voordelen van het leven in een bestelbus en willen de vrijheid van reizen zelf ervaren. Met een camper hoef je je geen zorgen te maken over accommodatie, annuleringen van vluchten of last-minute wijzigingen in je reisplannen, wat veel mensen aantrekkelijk vinden in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

De huisvestingscrisis in het VK betekent dat veel mensen niet in staat zijn om op de woningladder te komen en jongere mensen wenden zich tot het ombouwen van campers als huisvestingsoplossing en als reactie op de stijgende inflatie en kosten van levensonderhoud.

Het grote ontslag kan ook een rol spelen, omdat steeds meer mensen hun loopbaan en de manier waarop ze werken opnieuw evalueren. Flexibel werken, freelancen en thuiswerken zijn in opkomst, en als je overal ter wereld kunt werken, waarom dan niet een huis op wielen?